* Boli presunuté všetky aktivity školy zo školského roka 2023/2024 do podstránkyArchív aktivít - 2023/2024
* Aktuálne informácie o stravnom, jedálnom lístku, prihlasovaní sa na obedy a odhlasovaní sa z obedov sa nachádzajú v ponuke Školská jedáleň, ktorá teraz obsahuje viac podponúk.
1./ Prívarky sa odporúča zaraďovať 2x do mesiaca s využitím hlavne strukovín.
2./ Múčna príloha /knedľa, halušky, cestoviny/ má byť iba raz do týždňa.
3./ Zemiaky majú byť na jedálnom lístku 2x – 3x v týždni.
4./ Zelenina má byť na jedálnom lístku denne vo forme šalátov 2x a 1x ako zeleninová obloha k jedlu.
5./ Ryby podávať 1x v týždni.
6./ Obilniny – krúpky, ovsené vločky, pohánky, proso, kukurica, uprednostňujeme pred ryžou a majú byť aspoň 1x v týždni.
7./ Múčnik ako súčasť obeda sa môže podávať 1x v týždni.
8./ Nápoje za obedom – voda, sódová voda, minerálne vody, nesladený tmavý i ovocný čaj. Obmedzovať sladené malinovky a kolové nápoje.
9./ Ovocie zaraďujeme denne, ak nám to dovolí finančný limit na nákup potravín.
10./ Dodržiavame predpísané množstvo živín, minerálnych látok a vitamínov, pestrosť pri výbere surovín, striedame technologické postupy pri príprave pokrmov. Uprednostňujeme varenie, dusenie, zapekanie. Striedame pokrmy sýte a ľahko stráviteľné.